Zwemmen

Sport en Health Club de Cirkel is een instructie- en doelgroepenbad. Het heeft een uitstekend verwarmd bassin met een afmeting van 9 x 18 meter en een watertemperatuur van 30 graden.

Een ieder die een All-in lidmaatschap heeft kan bij ons vrij zwemmen. Iedereen op een eigen manier, inspannend of ontspannend. Als u 65 jaar of ouder bent, hoeft u niet verplicht een all-in abonnement af te sluiten. U kunt een zwemkaart kopen.


Therapeutisch zwemmen

Zwemmen als therapie, u maakt gebruik van de opwaartse kracht van het water.  Dit zijn de krachten die ervoor zorgen dat men kan blijven drijven. Hierdoor hoeft men niet het hele gewicht van het lichaam te dragen. Dit is een ideale situatie bij patiënten die onbelast moeten oefenen, bijvoorbeeld als men na een beenbreuk of operatie nog niet op het been mag staan maar toch moet oefenen om het been beweeglijk te houden.

Wanneer men onder begeleiding van een fysiotherapeut specifieke oefeningen in het water doet spreekt men van hydrotherapie. Sport Medisch Centrum Papendal biedt u hydrotherapie aan in zwembad De Cirkel.Wilt u zwemmen zonder therapeutische begeleiding, dan heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts of (fysio)therapeut.


Vrij zwemmen

Een ieder die een All-in lidmaatschap heeft kan bij ons vrij zwemmen. Iedereen op een eigen manier, inspannend of ontspannend. Als u 65 jaar of ouder bent, zwanger of op therapeutische basis hoeft u niet verplicht een all-in abonnement af te sluiten. U kunt een zwemkaart kopen met of zonder het gebruik van de stoomcabine.